Objavljen je novi MC aktiv 2/22

Sep 19, 2022

U drugom ovogodišnjem izdanju časopisa MC aktiv fokus stavljamo na naš novi sustav industrijskih podova MC-DUR PowerCoat koji je otporan na ekstremna naprezanja i opterećenja te je posebno prikladan za ugradnju u prehrambenoj industriji. Uz to, naš MC aktiv ponovno objavljuje zanimljivih i inspirativnih članaka o inovacijama, projektima i internim novostima iz MC svijeta.

U našem MC aktivu 2/2022 usredotočeni smo na novi sustav industrijskih podova MC-DUR PowerCoat.
U našem MC aktivu 2/2022 usredotočeni smo na novi sustav industrijskih podova MC-DUR PowerCoat.
© MC-Bauchemie 2024

GLAVNA KARAKTERISTIKA: Industrijski pod sa iznimnom otpornošću

Industrijski podovi izloženi su najtežim radnim uvjetima: po njima se voze teški strojevi, izloženi su agresivnim kemikalijama i često moraju izdržati velike temperaturne promjene – pri čemu se svi čimbenici često podudaraju. Na tržište smo isporučili novi sustav MC-DUR PowerCoat, industrijski podni premaz koji podnosi iznimno jake kemijska opterećena i mehanička naprezanja, a istovremeno zadržava svoju vezu s podlogom – čak i pod toplinskim opterećenjima do 120 °C. Stoga se fokusiramo na ovu temu u GLAVNOJ KARAKTERISTICI našeg novog MC aktiva. Obilježava ga intervju s dr. Joachimom Käpplerom, našim tehničkim direktorom za infrastrukturu, industriju i gradnju, koji nam daje uvid u proces razvoja novog sustava proizvoda.

VELIKA SLIKA: Obnova njemačkog postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda

U trenutnoj VELIKOJ SLICI prikazujemo postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda u Duisburg-Rheinhausenu koje se nakon 30 godina korištenja sukcesivno sanira s MC proizvodima. Kao i uvijek, detaljno izvješće o ovom projektu možete pronaći na našoj webstranici.

INOVACIJA I INSPIRACIJA 

U našem dijelu INOVACIJE obavještavamo vas o nekim novim proizvodima: od novog jednokomponentnog tunelskog premaza MC-Color T 21 preko novog asortimana superplastifikatora za beton MC-PowerFlow Perma do novog oplatnog ulja Ortolan Premium 766. Osim toga, također vas obavještavamo o novom Colusal Speed Primeru za sve čelične konstrukcije unutarnje i vanjske, kao i novoj verziji Lasoft softvera.

 

U našoj INSPIRACIJI izvještavamo o "zlonamjernoj" uporabi našeg industrijskog podnog premaza MC-DUR TopSpeed, koji je primijenjen za popravak i površinsku zaštitu u zabavnom parku Fort Fun u Bestwigu u Regija Sauerland u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji (Njemačka).

PRAKSA: Projekti, projekti, projekti

U rubrici PRAKSA ponovno prezentiramo veliki izbor zanimljivih projekata gdje su naši proizvodni sustavi pridonijeli uspjehu građevinskih projekata. Od brtvljenja kanalizacijskog sustava u São Paulu u Brazilu do dvaju mostova koji su sanirani u rekordnom vremenu nakon razorne oluje i poplave 2021. u Njemačkoj i premazivanja heliodroma proizvodne platforme blizu nizozemske obale našim visokoučinkoviti premaz MC-DUR TopSpeed. Nadalje, MC proizvodi također su bili traženi za izgradnju mostova u Bosni i Hercegovini, u AMG Performance Center u Essenu, na mostu Alexandra Road u Dublinu i na velikom gradilištu "Am Tacheles" u Berlinu.

ODRŽIVOST

Zbog sve veće važnosti teme održivosti, pokrenuli smo stranicu održivosti na našoj web stranici gdje vam pružamo uvid u aktivnosti MC-a na području održivosti. Osim toga, pokazujemo kako smo prošle godine recikliranjem zaštitili okoliš i klimu.

 

Jesmo li pobudili vaš interes?

Pogledajte naš trenutni problem:

>> poveznica na temu ... 


Želite li se pretplatiti na njega?  

>> Kliknite ovdje …

 

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123