TKO SMO MI

 

Osnovani prije više od 60 godina, MC-Bauchemie jedan je od vodećih međunarodnih proizvođača građevinskih kemijskih proizvoda i tehnologija.
S više od 2500 zaposlenih u preko 40 zemalja, MC je stekao poznat ugled sofisticiranih i naprednih rješenja te tehnologija.  MC-Bauchemie već tri generacije djeluje kao privatna tvrtka koja traži dugoročnu perspektivu i dosljednost u svojim odnosima.


>> Kliknite ovdje kako biste otvorili brošuru MC -ovih slika...

Gradnju shvaćamo ozbiljno.

Budi siguran. Gradi sigurno.
ŠTO NAS MOTIVIRA?

Svaki ugrađeni proizvod može biti od presudne važnosti i kritično utjecati na cijelu konstrukciju ili njezinu sanaciju. Odabir pogrešnih rješenja ili njihova pogrešna primjena može dovesti do oštećenja elemenatai konstrukcija, a u ekstremnim slučajevima čak i do ugrožavanja života. Stoga projektanti, inženjeri i izvođači snose značajnu odgovornost. Pouzdanim tehničkim savjetima i proizvodnim rješenjima - ulažemo napore, brigu i pažnju osiguravajući da svaki projekt koji izvedu naši kupci bude sigurno izveden. Dio bivanja MC-om doista znači prihvaćanje odgovornosti za živote i reputaciju.

Gradnju shvaćamo ozbiljno. Budi siguran!

KAKO DJELUJEMO

Kombiniramo stručnost kemijskih inženjera, betonskih tehnologa i znanstvenike za materijale iz vlastitih laboratorija sa znanjem naših građevinskih inženjera i specijalnih savjetnika koji rade diljem svijeta. Održavajući brzu komunikaciju, našii stručnjaci diljem svijeta surađuju kako bi zajedno pronašli najprikladnije rješenje za specifične projekte s kojima se suočavaju projektanti, izvođači i investitori. Oni će putovati bilo gde da bi osigurali da je svako rešenje ispravno i pouzdano izvedeno. 

 • Inovativni proizvodi i rješenja
 • 10% radne snage u odjelu za istraživanje i razvoj
 • Tehnička podrška i fokus na kupca
 • Najsuvremenija tehnologija proizvodnje
 • Tehnička dokumentacija i kontrola kvalitete
 • Stalni dijalog s tržištem

PODJELA POSLOVA

Naši kupci imaju vrlo individualne zahtjeve, bilo da se radi o proizvodnji betona ili izvođenju viskokogradnje i niskogradnje. Shodno tom, kupcima pružamo prilagođena rješenja u sljedeća tri tržišna segmenta: MC za industriju betona, MC za infrastrukturu i industriju i MC za građevine.

 • MC za
  betonsku industriju

  Proizvođači transportnih betona, predgotovljenih betonskih elemenata i betonske galanterije uživaju u prednostima visokokvalitetnim dodataka betonu i mortovima, naših sredstava za njegu betona i oplatnih ulja, kao i naših kozmetičkih proizvoda za beton.

 • MC za
  infrastrukturu i industriju

  Projektanti, arhitekti, investitori i izvođači mogu računati na naše kvalitetne sustave zaštite i sanacije inženjerskih konstrukcija i industrijskih građevina, potkrijepljene našom jedinstvenom razinom usluge i podrške.

 • MC za
  građevine

  Investitori, arhitekti, projektanti i izvođači pronalaze najbolja rješenja za izgradnju građevinskih konstrukcija u MC-u - od faze planiranja i natječaja pa sve do izvedbe.

MC u MALOPRODAJI

Osim direktne prodaje koja se zasniva na našoj tehničkoj stručnosti, MC također isporučuje proizvode maloprodajnim objektima, omogućavajući i trgovcima da imaju koristi od kvalitete koja proizlazi iz našeg opsežnog istraživanja i razvoja. Naše trgovačke proizvode plasiramo pod različitim brendom, a njihov portfolio prilagođen je ciljanoj publici.

 • Botament®

  Već više od 20 godina naziv Botament je sinonim za modularne i specijalne građevinske materijale profesionalne kvalitete dostupan u trgovinama keramike i građevinskog materijala. Za daljnje informacije

 • Ultrament®

  Proizvodi Ultrament dostupni su u specijaliziranim i „uradi sam“ trgovinama već više od 35 godina. Za daljnje informacije

Podrška
kupcima u
svakom pogledu

"Kupca smatramo dugoročnim partnerom i s njim gradimo bliski osobni odnos."

Ovaj citat našeg osnivača Heinricha W. Muellera (* 1915 / † 2010) i dalje je jedno od naših glavnih principa. Zaista izdvajamo vrijeme da u potpunosti razumijemo izazove i potrebe naših partnera. Od početka do kraja osiguravamo da naš kupac dobije najbolju moguću podršku i savjete.

NE OSTAVLJAMO KUPCE SAME S NAŠIM PROIZVODIMA

Bilo da je to u uredu našeg klijenta ili na gradilištu, uvijek smo tamo gdje nas trebaju naši partneri. Pažljivo slušamo i stavljamo se u ulogu kupca kako bismo stvarno razumjeli njegove želje i potrebe. Podržani desetljećima iskustva i kontinuiranim istraživanjima i razvojem, znamo kako doći do srži problema i izraditi detaljna rješenja za postizanje traženog ishoda.

 • Osobno prilagođeni specijalistički savjeti i podrška
 • Individualna, praktična rješenja potkrijepljena desetljećima iskustva
 • Prilagođena rješenja

OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE

Najveći dio uspjeha projekta ovisi o kapacitetu i znanju uključenih ljudi. Stoga je jedan od naših glavnih ciljeva poboljšati cjelokupno znanje o tržištu. Želimo biti sigurni da svi sudionici mogu dobiti pristup informacijama koje su potrebne da bi njihov projekt bio zadovoljavajući. Stoga organiziramo razne nacionalne i međunarodne tečajeve i edukacije u kojima promoviramo informacije o novim trendovima u graditeljstvu, uz objašnjenje što treba učiniti kako bi se teorijsko rješenje pretvorilo u praktični uspjeh.

 • Kontinuirani prijenos znanja
 • Radionice i seminari
 • Obrazovanje i certifikati za izvođača
 • Prisutnost na sveučilištima i institutima

DIJALOG S TRŽIŠTEM

Osim obuke na tržištu, organiziramo i događaje koji služe kao učinkovita razmjena znanja u građevinskom sektoru. Dobar primjer za to je MC-Forum, dobro poznati događaj, gdje profesionalci iz industrije pružaju i diskutiraju o informacijama o razvoju i trendovima na tržištu. Razmjena informacija pomaže našim kupcima i nama da budemo u toku s najnovijim dostignućima te budemo spremni za izazove sutrašnjice.

 • MC-Forum i srodni simpoziji
 • Dijalog sa stručnjacima iz industrije
 • Razmjenainformacija s kupcima i ostalim sudionicima

KORAK ISPRED STANDARDA

Istraživanje i razvoj koji je utkan u osmišljavanje novih proizvoda i sustava sastavni je dio naše korporativne kulture i glavni doprinos našem uspjehu. Tijekom proteklih više od šest desetljeća razvili smo nekoliko proizvoda koji su postali standardi u industriji.

POSVEĆENI INOVACIJAMA

Istraživanje i razvoj koji vodi uspostavljanju novih proizvoda i sustava sastavni je dio naše korporativne kulture i glavni doprinos uspjehu MC-a. Desetina naše radne snage zaposlena je u odjelu za istraživanje i razvoj. Također redovno surađujemo na nacionalnim međunarodnim istraživačkim projektima te surađujemo sa sveučilištima i vanjskim institutima za ispitivanje materijala.

 • 10% radne snage u odjelu za istraživanje i razvoj
 • Jedna od industrijski najšire palete proizvoda
 • Dijalog s kupcima radi kontinuirang unapređenja

POMAŽEMO RAZVITI NOVE STANDARDE ZA BUDUĆNOST

S ovog plodnog tla razvijaju se inovativne ideje i rješenja usklađena sa specifičnim zahtjevima naših partnera i njihovih projekata. Doista, tijekom posljednjih šest desetljeća, razvili smo brojne proizvode i sustave koji su postali standard u industriji, nudeći dodanu vrijednost kao što su prethodno nedostižne performanse, lakša primjena u teškim vremenskim uvjetima, poboljšana učinkovitost resursa i ne manje važno, veća zaštita na radu.

SVJETSKI UTISAK PROIZVODNJE

Koristeći najnapredniju tehnologiju u proizvodnji, uz široku stručnost naših ljudi, proizvodimo građevinske materijale najviše kvalitete u više od 20 proizvodnih pogona širom svijeta. Sve naše aktivnosti temelje se na principima kvalitete i predanosti kupcima, a naši proizvodni pogoni.

 • Vrhunska proizvodnja PCE-a
 • Sustav upravljanja kvalitetom
 • Certifikat ISO 9001
 • Zdravstveni i sigurnosni sustav

INOVACIJE

 • Expert Proof

  Expert Proof je inovativna tehnologija vezivanja na bazi polimera koja donosi novu perspektivu u sektoru hidroizolacije objekata. Gusti premazi Expert Proof je rješenje za hidroizolaciju koja je 100% bez bitumena.

 • DySC® technologija

  S DySC® (Dynamic SynCrystallization), razvili smo revolucionarnu tehnologiju koja smanjuje poroznost u cementno vezanim građevinskim materijalima do minimuma i omogućuje građevinskim materijalima ekstremnu otpornosti, nepropusnosti i trajnosti.

 • PCE technologija

  Proizvodimo novu generaciju dodataka betonu i mortu na bazi polikarboksilatnih etera (PCE). Vlastiti, patentirani postupak u skladu s najnovijim dostignućima, omogućuje nam da samostalno razvijamo, testiramo i proizvodimo dodatke za beton i mort prilagođene zahtjevima kupca.

Priča o MC-u

Od lokalnog njemačkog poduzeća do svjetskog sudionika na tržištu. Od 25 do više od 2.500 zaposlenika. Kratki pregled povijesti MC-Bauchemie – priča o uspjehu.

 • 1960. i 1970.
  POČETAK

  Heinrich W. Müller (* 1915 / † 2010)  osnovao je 1961. godine tvrtku u Essenu, dijelu regije Ruhr.

  Godine 1963. izgradio je proizvodni pogon za dodatke betonu i mortu u Bottropu, susjednom gradu Essenu. U narednim godinama tvrtka je sve više jačala. Tijekom 1970-ih MC je proširio svoje poslovanje po zapadnoj Njemačkoj. Širenje izvan njemačkih granica započelo je 1970. uspostavljanjem pogona u Francuskoj.

 • 1980.
  ŠIRENJE U EUROPU I INOZEMSTVO

  Kada su se sinovi osnivačke tvrtke - Dr.-Ing. Claus-M. Müller i dr. Jur. Bertram R. Müller (* 1952. / † 2012.) – pridružili kompaniji, MC-Bauchemie ubrzao je svoje širenje u Europu. Čim je osnovana, naša sestrinska tvrtka u Irskoj vodila je postupak osnivanja brojnih daljnjih podružnica unutar Europe, a od sredine 1980-ih i dalje: u siječnju 1985. MC je osnovao svoju prvu tvrtku izvan Europe, u Navi Mumbai-u u Indiji.

 • 1990.
  NAKON PADA ŽELJEZNE ZAVJESE

  Nakon političkih promjena koje su se dogodile u Istočnoj Europi i ponovnog ujedinjenja Njemačke, MC je 1990. počeo graditi prodajne i distribucijske pogone u Istočnoj Njemačkoj, a u godinama koje su uslijedile uspostavio je prodajne, distribucijske i proizvodne pogone u drugim zemljama Srednje i Istočne Europe, kao što je Poljska, gdje je MC započeo svoje djelovanje 1993. godine.

 • 2000.
  NASTAVAK INTERNACIONALIZACIJE

  Na prijelazu tisućljeća MC je postigao daljnji napredak na planu internacionalizacije: MC u Brazilu formiran je kao regionalna proizvodna platforma koja služi Južnoj Americi, dok je MC-Tajvan osnovan kako bi sudjelovao u jednom od najvećih građevinskih projekata koje je Tajvan ikad vidio – projektu brze željeznice.

 • 2010.
  Napreduje širenje u Aziji i Južnoj Americi

  Godine 2012. MC započinje vlastito poslovanje u Gvineji kako bi se učvrstio na rastućem zapadnoafričkom tržištu. Kasnije slijedi još jedna tvrtka u Gani. Nastavlja se i širenje u Južnoj Americi i Aziji: 2015. godine MC osniva zajedničko ulaganje u Čileu, MC Bautek Čile, a 2017. zajedničko ulaganje MC-BIFI Bauchemie u Vijetnamu.

Od 25 do više od 2.500 zaposlenika

Danas je obiteljska tvrtka jedan od vodećih međunarodnih proizvođača građevinskih kemijskih proizvoda i tehnologija. Njome upravljaju dr. Claus-Michael Müller, dr. Ekkehard zur Mühlen i Nicolaus Müller, unuk osnivača. MC istražuje, razvija i proizvodi specijalne građevinske materijale i sustave proizvoda kako za nove građevine, tako i za popravak i restauraciju konstrukcija svih vrsta i djeluje u više od 40 zemalja širom svijeta - od Južne Amerike i Europe, preko Bliskog Istoka i Afrike i dalje u jugoistočnu Aziju.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123