MC-Bauchemie Španjolska slavi 40. godišnjicu

Oct 24, 2022

Dana 17. rujna 2022. uprava MC-Bauchemie Španjolska pozvala je svoje zaposlenike i njihove obitelji kao i odabrane goste na proslavu 40. godišnjice MC-Bauchemie Španjolska i 60. godišnjice MC-Bauchemie Grupacije u njenom sjedištu u Valenciji. Među 120 uzvanika Carlos Safranez Jr., generalni direktor MC-Španjolske, pozdravio je Nicolausa M. Müllera, upravnog partnera MC-Bauchemie grupacije

Fotografija s proslave sa svim gostima u skladištu MC-Bauchemie Španjolska
Fotografija s proslave sa svim gostima u skladištu MC-Bauchemie Španjolska
© MC-Bauchemie 2024

O poduzetničkim snovima i kako su ih ostvarili

U svom pozdravnom govoru, Carlos Safranez Jr. pohvalio je osnivače MC-Bauchemie i Isocron, izvorne španjolske tvrtke s kojom je MC potpisao partnerstvo 2007. i koju je MC u potpunosti kupio 2011.: „Danas sam želio odati počast ljudima koji su nam omogućili da danas budemo zajedno. Heinrich W. Müller i moj djed Carlos Safranez, osnivači MC-a i Hidrola, prethodnika tvrtke Isocron, sanjali su o stvaranju vlastite tvrtke. Željeli su svojom stručnošću i profesionalnošću pridonijeti boljitku društva. Krenuli su od nule, ali su svojim trudom, predanošću i strategijom uspjeli razviti dvije tvrtke koje su urodile velikim plodom i otvorile toliko radnih mjesta.” Ostvarili su svoj san, bili vrlo uspješni i prenijeli štafetu 2. i 3. generaciji koje su održale početni žar obojice osnivača. Još jedan san se ostvario kada su se obje tvrtke, MC-Bauchemie i Isocron, spojile. “Ovo je usko povezano s dr. Bertramom R. Müllerom koji je postao svjestan Isocrona i vjerovao u zajedničku budućnost,” rekao je Carlos Safranez Junior i dodao, “Dr. Bertram R. Müller bio je taj koji je sanjao o djelovanju u Španjolskoj. On je bio taj koji je primijetio Isocron i koji je odlučio preuzeti tvrtku i tako osigurati kontinuitet i budućnost naše tvrtke kao MC-Bauchemie Spanjolska.” Nastavio je zahvaljivati ​​svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima na njihovom trudu: „Ali svi ti snovi idu ruku pod ruku s desetljeća uspješnosti i međugeneracijskog kontinuiteta velikom predanošću ljudi koji su se pridružili projektu. Bez strasti i truda svih vas, ovaj san ne bi bio moguć.”

 

Desetljeća uspješnosti i međugeneracijskog kontinuiteta

Nakon pozdravnih riječi Carlosa Safraneza Jr., Managing Partner Nicolaus M. Müller održao je govor na španjolskom jeziku o povijesti grupe MC-Bauchemie i njezinoj 60. obljetnici, kao i saznanjima triju generacija vlasničke obitelji Müller koja su dovela do MC je vrlo uspješan kroz više od šest desetljeća postojanja – počevši od Njemačke, šireći se Europom, a od 1980-ih, raste sve više i više diljem svijeta. Prisjetio se i očevog mlađeg brata dr. Bertrama R. Müllera: „Zahvaljujući njemu, Isocron, obitelj Safranez i obitelj MC stopile su se u jednu obitelj. Volio je španjolsku kulturu i hranu. Nažalost, umro je premlad 2012. da bi vidio dobar razvoj MC-Spain, ali siguran sam da bi danas bio ponosan da vidi što ste svi napravili od MC-Španjolskom.” Završio je svoj govor srdačnom zahvalom timu i rekao: “Svi vi svaki dan doprinosite tome da MC postane jedan od važnih igrača na španjolskom tržištu. Bez vaše predanosti ovo ne bi bilo moguće i jako sam vam zahvalan na tome. I ne samo našim zaposlenicima, već i vašim obiteljima koje svakodnevno doprinose našem uspješnom razvoju.” Na kraju je zahvalio Carlosu Safranezu starijem i mlađem na tolikom povjerenju.

Nastanak, povijest i budućnost

Zatim je Carlos Safranez Senior održao zanimljiv govor o povijesti Isocrona, njegovoj prethodnoj povijesti kao i razvoju MC-Španjolska do danas. Prisjetio se i svog oca koji je rođen u Ukrajini 1900. godine, s roditeljima je došao u njemački Hamburg, studirao građevinarstvo u Berlinu, a u Njemačkoj se proslavio kao duboki stručnjak za beton, posebno u hidrotehnici. Imigrirao je u Španjolsku jer se u to vrijeme mnogo ulagalo u nove brane te je 1932. osnovao svoju tvrtku pod imenom Hidrol, preteču tvrtke Isocron, a potpisao je ugovor s njemačkom tvrtkom 1952. pod nazivom Chemische Fabrik Grunau. "Moj otac je uvijek radio s njemačkom tehnologijom, koja je bila vrlo popularna na španjolskom tržištu", rekao je Carlos Safranez Senior. Hidrol se specijalizirao za hodrotehničke projekte. “Godine 1962. pridružio sam se tvrtki. U to vrijeme u Španjolskoj je postojao velik broj projekata nuklearnih elektrana. Ti su projekti zahtijevali veliku količinu tehnologije koja je došla iz Njemačke i koju smo mi uveli u projekte, tako da smo mogli sudjelovati u velikim projektima”, prisjetio se viši direktor.

 

Godine 1973. došlo je do velike krize benzinskih derivata u Španjolskoj i to je značilo da Hidrol nije mogao nastaviti s radom. "Kada se ekonomska situacija vratila u normalu, osnovao sam Isocron 1982. godine", objasnio je Carlos Safranez Senior. Isocronova glavna tržišta tih godina bila su proširenje luka, cesta, tunela, postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda itd., a njegova glavna zadaća bila je savjetovanje projektanata i planera ovih velikih projekata dodacima i aditivima za beton i hidroizolaciju. Sljedećih desetljeća tvrtka se sve više prilagođavala potrebama španjolskog tržišta, uvijek koristeći i prodajući proizvode njemačkih tvrtki. Posljedično i iz retrospektive, bilo je jasno da će se jednog dana spojiti s njemačkom tvrtkom. “Spajanje MC-Bauchemie i Isocron bilo je vrlo važno. Tako smo mogli dobiti više znanja i iskustva i proizvoda te osigurati našu budućnost u području građevinskih kemikalija,” naglasio je Carlos Safranez Senior. Govorio je i o dobrim odnosima između obitelji Müller i obitelji Safranez, prisjetio se dr. Bertrama R. Müllera i potpisivanja ugovora 2011. godine, a svoj je govor zaključio riječima: „Za tvrtku je najvažnije uzeti brigu o svojim klijentima i svojim zaposlenicima, inače tvrtke neće rasti. Želio bih zahvaliti svom ocu, obitelji Müller i svim zaposlenicima koji su omogućili san ove tvrtke.”

Puno zabave uz igre

Prije početka zabavnog dijela, Pedro Hernandez, voditelj infrastrukture i industrije u MC-Španjolska, iskoristio je priliku da objasni svoj prisutnoj djeci koji posao njihovi roditelji rade u MC-u i zašto su toliko važni za organizacija.

 

Sljedeća točka na dnevnom redu bile su obiteljske igre. Svi gostisudjelovali su u igrama 3 sata u 10 mješovitih timova različitih obitelji. Morali su zajedno plesati, boriti se s plastičnim sjekirama, pamtiti slike s Junior Memory i utrkivati ​​se s velikom loptom itd. “Bilo je vrlo zabavno i uzbudljivo jer nas je napala 'srednjovjekovna grupa' predvođena konjima i druidima koji su tražili porijeklo kemije i svih njezinih tajni”, sa smiješkom na licu objašnjava Carlos Junior. Zabavno! Igre umaraju... tako da su svi odmorili uz ručak s tipičnom valencijskom hranom uključujući, naravno, poznatu paellu koja se kuhala uživo za sve goste.

 

Nakon što su se svi gosti okrijepili, djeca su imala poseban trenutak za vježbanje modeliranja figura od betona s MC-ovim „Bastel Betonom“ (beton za umjetnost i obrt). Imali su priliku vidjeti i laboratorij za beton. Na kraju obiteljskog dana, svi su se gosti poredali u dvorištu i oblikovali broj "40" kao bi zabilježili obilježavanje obljetnice. Jednodušni zaključak svih sudionika bio je da je ovo bio vrlo uspješan i zabavan obiteljski dan sa zanimljivim i uzbudljivim spoznajama, ali i puno zabave.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123