Sustavna rješenja

Višeetažna i podzemna parkirališta uglavnom se grade od armiranog betona, unatoč nedostacima ovog građevinskog materijala. Sustavna rješenja MC-Bauchemie nadopunjuju performanse armiranog betona u višekatnim i podzemnim parkiralištima. Npr. MC-DUR i MC-Floor sustavi premaza sprječavaju prodor štetnih tekućina i aerosolnih tvari kako bi zaštitili čeličnu armaturu od korozije. Nafufill mortovi na bazi cementa zamjenjuju onečišćeni beton i održavaju dugotrajnu nosivost konstrukcije. A materijali za injektiranje serije MC-Injekt trajno brtve pukotine i spojeve protiv prodiranja vode.

Podne obloge

Podne obloge

Njemački OS sustav ocjenjivanja zaštite podnih površina široko je međunarodno priznat. Sustavi premaza OS 8, OS 10 i OS 11 namijenjeni su zaštiti armiranobetonskih paluba i podova višekatnih i podzemnih parkirališta od utjecaja vlage i korozije armature. U skladu s ovim ocjenama, sustavi parkirališta iz linije proizvoda MC-DUR ne kližu se, lako se čiste i uz pravilno održavanje i njegu, trajat će desetljećima. A naši novi KineticBoost® premazi također se posebno brzo i sigurno nanose, kao i vrlo su otporni na abraziju.

Više

Sanacija betona

Sanacija betona

Neodstaci uzrokovani apsorpcijom soli za odmrzavanje u betonksim površinama kao što su podovi, stupovi i zidnovi često se otklanjaju prilikom održavanja parkirališta korištenjem sustava za reprofilaciju betona pomoću proizvoda iz obitelji Nafufill. Time se obnavlja zaštita armature od korozije, sprječava buduće prodiranje soli za odmrzavanje i povećava nosivost i otpornost na požar tretiranih komponenti.

Više

Spojevi i brtvila

Spojevi i brtvila

U višeetažnim i podzemnim parkiralištima, konstrukcijski elementi, velike betonske površine i dijelovi za betoniranje odvojeni su dilatacijama kako bi se spriječilo stvaranje pukotina u konstrukciji. Spojevi moraju biti vodonepropusni kako bi se armirani beton i sama korisnička vozila zaštitila od korozivnih djelovanja. U tu svrhu MC nudi fleksibilna brtvila iz linije proizvoda Mycoflex i profile za spojeve MC-Floor Connect koji su posebno razvijeni za višeetažna parkirališta.

Više

Sustavi za injektiranje

Sustavi za injektiranje

Pukotine u podovima i pločama višeetažnih parkirališta moraju biti zabrtvljene kako bi se armirani beton zaštitio od soli za odleđivanje. U podzemnim parkiralištima također je bitno brtvljenje dilatacijskih spojeva kao i zidnih spojeva. Poliuretanske i hidrostrukturne smole sustava MC-Injekt imaju dokazanu, desetljećima dugu reputaciju u takvim hidroizolacijskim primjenama, što MC-Bauchemie čini svjetskim tržišnim liderom u tehnologiji injektiranja.

Više

Konstrukcijsko ojačanje

Konstrukcijsko ojačanje

CFRP trake i ploče omogućuju retrospektivno poboljšanje ili čak potpuno vraćanje nosivosti komponenti u planski izgrađenim parkiralištima. Testirani i odobreni kompozitni materijali izrađeni od ugljičnih vlakana i ljepila od sintetičke smole iz linija proizvoda MC-CarbonFiber i MC-CarboSolid intenzivno se koriste u tu svrhu.

Više

Površinska zaštita

Površinska zaštita

Sustavi površinske zaštite iz asortimana proizvoda MC-Color za stupove, zidove i stropnu konstrukciju štite armirani beton na parkiralištima sprječavajući karbonizaciju i štiteći od raspršene vode koja sadrži soli za odleđivanje. Osim ovih tehničkih ciljeva, različite bolje po pojedinim cjelinama pomažu korisnicima snalaženje u prostoru. Sustavi površinske zaštite u svijetlim bojama također povećavaju osjećaj sigurnosti korisnika i štedi energiju rasvjete.

Više

postupak sanacije

Kod postavljanja podnih obloga na višekatnim i podzemnim parkiralištima, na tri stvari trena obratiti pažnju. Prvo, dobro promišljena organizacija rada i koncentrirani tijek rada. Drugo, priprema površine, jer ona određuje prionjivost sustava premaza na betonsku podlogu. I na kraju, pažljiva ugradnja pojedinačnih slojeva.

Priprema podloge

Priprema podloge

Prije nanošenja sustava premaza na podove u garažama ili podzemnim parkiralištima potrebno je pripremiti podlogu. To se obično radi pjeskarenjem ili brušenjem. Time se temeljni sloj čisti i hrapavi kako bi se postigla dugotrajna veza između armiranog betona i premaza te osigurala dugotrajna funkcija cijele podne konstrukcije.

Više

Primjena sustava zaštite

Primjena sustava zaštite

Podna obloga višeetažnog ili podzemnog parkirališta nanosi se u nizu odvojenih radnih faza. Nakon pripreme površine i temeljnog premaza, ovisno o specifikaciji, ugrađuju se premaizravnavajući sloj i membrana za premošćivanje pukotina. Na kraju se nanosi jedan ili više habajućih slojeva. Rezultat je elastičan i nepropusni sustav premaza koji može pružiti desetljeća zaštite, štiteći beton od prodiranja tekućina i njegovu armaturu od korozije.

Više

Rampe

Rampe

Kod višeetažnih parkirališta, pojedinačne razine su uglavnom povezane rampama. Posebno pri kočenju i ubrzavanju automobila, velika opterećenja djeluju na podove rampi. Zbog toga sustavi premaza koji se nanose na rampe moraju biti vrlo robusni i otporni.

Više
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123