Izazovi i rješenja

Izgradnja i održavanje vjetroelektrana zahtijeva posebnu pozornost za trajnost ovih građevina, jer se često nalaze u blizini mora i izložene su vjetru, vremenskim uvjetima i soli. MC nudi održiva rješenja za sve faze gradnje, kao i održavanje vjetroelektrana koje poboljšavaju njihovu dugotrajnost.

.

OPTIMIZIRAJTE BETONSKU PROIZVODNJU TEMELJA

Velike količine betona, velika toplina hidratacije, nepovoljni vremenski uvjeti ...

Ovo su neki od izazova s kojima se susrećemo  tijekom izvođenja temelja. MC ima pripremljen široki raspon dodataka, kao što su Muraplast linija multifunkcionalnih plastifikatora i superplastifikatora, usporivači Centrament Retard i Murasit inhibitor hidratacije. Kao pomoć u prevladavanju poteškoća s njegom betona MC također nudi široku paletu sredstava za njegu betona iz linije Emcoril.

OPTIMIZIRANJE BETONSKU PROIZVODNJU ZA PREDGOTOVLJENE ELEMENTE

Povećavanje produktivnosti i svojstava u proizvodnji gotovih elemenata

Svakim novim projektom moraju se riješiti novi izazovi, kao što su različite vrste agregata i veziva, različiti vremenski uvjeti te specifične potrebe svakog projekta.

 

Sve ove varijable treba uzeti u obzir da bi se napravila odgovarajuća betonska smjesa. Ovdje vam MC nudi širok raspon dodataka betonu za optimizaciju procesa proizvodnje gotovih elemenata, kao što su MC-PowerFlow PCE plastifikatori i linije superplastifikatora Muraplast. Ovim ćete moći povećati svoju produktivnost i performanse svoje proizvodnje.

ZAŠTITA KONSTRUKCIJE I POVEĆANJE TRAJNOSTI

Otporan na vjetar, CO2 i kloride

Konstrukcije vjetroelektrane izložene su soli, abraziji, vibracijama i slijeganju, što može oštetiti konstrukciju. MC-ovim premazima visokih svojstava iz asortimana proizvoda MC-Color možete trajno zaštititi beton. Propusni su za vodenu paru, fleksibilni, vrlo otporni i brzo stvrdnjavaju. U kombinaciji s našim tehničkim savjetima i podrškom, pružamo vam najbolje tehničko rješenje za održivu zaštitu vaše zgrade i povećanje trajnosti.

KONSOLIDACIJA ELEMENATA

Za laku montažu i učvršćivanje betonskih dijelova

Jedan od kritičnih koraka za uspjeh konstrukcije vjetroelektrane je sigurno sastavljanje i učvršćivanje vertikalnih spojeva između betonskih dijelova upotrebom injekcijskih smjesa i  MC-ovih ljepila poput Emcekrete 80 i MC-DUR 1300 Plus. To vam pruža najbolja tehnička svojstva za ovu vrstu primjene, a čak vam pomaže i da smanjite vrijeme rada dizalica.

SANACIJA KONSTRUKCIJA

Rješavanje konstrukcijskih problema i sanacija oštećenja betona

Ako je beton na vašoj vjetroelektrani oštećen i mora se popraviti, MC nudi sa Nafufill serijom širok raspon sustava za zamjenu betona za vrlo različite zadatke. Uz Nafufill LM, Nafufill KM 220, Nafufill KM 230 i Nafufill KM 250 MC pruža četiri vrste morta za sanaciju i zamjenu betona koji ispunjavaju zahtjeve EN 1504 i pružaju projektantima potrebnu sigurnost. To će vam pomoći da svoju sanaciju podignete na sljedeću razinu.

INJEKTIRANJE PUKOTINA I ŠUPLJINA

Brtvljenje pukotina i šupljina i sprečavanje posljedičnih oštećenja

Mnogo je razloga za nastanak pukotina i šupljina u betonu vjetroelektrana. Uz obitelji proizvoda MC-inject MC vam nudi na globalnoj razini jedinstvene sustave injektiranja visokih performansi koji mogu sigurno i trajno zatvoriti i zabrtviti pukotine i šupljine te spriječiti posljedična oštećenja.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123