MC-Bauchemie

MC-Bauchemie je jedna od vodećih nezavisnih proizvođača kemijskih proizvoda za građevinarstvo i novih tehnologija. Sa sjedištem u gradu Bottropu, Njemačka. Grupa zapošljava više od 2,500 ljudi i djeluje u više od 40 zemalja širom svijeta. Osnovana prije više od 50 godina, tvrtka je strekla ime proizvođača naprednih riješenja u vezi sa betonom , kod novogradnje , održavanjem i sanacijom nastalih oštećenja. U Hrvatskoj uspješno poslujemo više od 5 godina. Nudeći jedinstvena riješenja zauzimamo posebno mjesto na ovom tržištu.

Naš uspjeh nije baziran samo na visokoj kvaliteti proizvoda i naprednih tehnologija, već se zasniva i na servisu usluga koje nudimo našim partnerima. Riješenja prilagođena rješavanju konkretnih i specifičnih problema se mogu donositi samo u bliskom i direktnom dijalogu sa projektantima, arhitektama i izvođačima. Naši djelatnici širom cijelog svijeta su vjerni u provođenju ove filozofije u praksi.

Mi pružamo našim klijentima inteligentna, pouzdana i održiva rješenja, pokrivajući široki spektar područja izgradnje, kao i održavanja postojećih struktura. 

Nudimo visoko kvalitetan inženjering, kombiniran sa izvanrednim konzervacijskim i sanacijskim sistemima kao dijelom jedinstvenog servisa usklađenog sa održavanjem i zaštitom različitih građevinskih struktura i industrijskih objekata.

Od sanacije betona, zaštite površina i tehnologija injektiranja do podnih obloga i brtvljenja, mi smo u mogućnosti da ponudimo jedinstvene proizvodne sisteme a sve u cilju zaštite građevinskih struktura od svih vrsta mehaničkih utjecaja, procesa starenja i agresivnih utjecaja sredine.

Mi proizvodimo kemijske dodatke za betone, mortove, cijelu lepezu proizvoda za gradilišta, podne sisteme za industrijsku primjenu i stanogradnju, kao i sisteme za restauraciju i vodonepropusnot građevinskih struktura – od bitumenskih premaza, horizontalnih barijera, brtvenih masa i vodonepropusnih materijala do inovativnih sanacionih mortova.